• side_banner

oljetetning FKM

oljetetning FKM

PU oljetetningNoen av de mest utsmykkede og varige møblene, skap og dekorative gjenstander er laget av tre, det eldste og mest populære byggematerialet i verden.Men uten å forstå hvordan man gjør treet vanntett, vil det meste treverket bli utsatt for fuktighet og høy luftfuktighet, noe som får det til å svelle, vri seg og til og med råtne.Heldigvis kan du enkelt dra nytte av produkter som beskytter treet og forsterker dets naturlige skjønnhet.
Når du velger metoden som er riktig for deg, husk at noen vanntettingsmetoder fungerer bedre på innendørs og utendørs gjenstander, mens andre fungerer bedre på mørkt eller lyst tre.
Linfrø- og tungoljer er grunnlaget for nesten alle oljebaserte håndgnider.Disse oljene har blitt brukt i århundrer for å dekorere og beskytte mørke tresorter som valnøtt og mahogni, og med en viss raffinement brukes de fortsatt i dag.Men siden håndgnisolje har en tendens til å bli gul over tid, hopp over denne metoden hvis du værbeskytter lysere tresorter som furu eller ask.Mens håndgnisoljer er gode for mørke tresorter, har de en tendens til å gulne over tid, noe som gjør dem til et uegnet valg for lyse tresorter.
Du kan kjøpe ferdige blandinger av tungolje og linolje, eller du kan blande dem selv for å få et tilpasset resultat.En standard håndgnideblanding er en del olje (tung olje eller kokte linfrø), en del mineralsprit og en del polyuretan.Blanding av oljen med andre ingredienser øker tørketiden og eliminerer klebrighet.
Dansk tung- eller linolje (valgfritt) White spirit (valgfritt) Polyuretan (valgfritt) Naturlig børste Klut Fint sandpapir
Når du er kjent med gnisoljeblandingen, kan du gjerne eksperimentere med oppskrifter for forskjellige spesiallagde blandinger.For tykkere produkter, bruk mindre brennevin.Hvis du trenger mer tid til å jobbe før belegget tørker, bruk mindre polyuretan.Eller, på den annen side, tilsett mer harpiks for en jevnere finish og raskere tørking.
ADVARSEL: Vokseklut som brukes til å tørke av overflødig olje kan antennes spontant, selv om den plasseres borte fra åpen ild.Dette er fordi oljen avgir varme når den tørker.Når du arbeider, ta forholdsregler og ha en bøtte med vann tilgjengelig;når fillen er gjennomvåt med olje, plasser den i bøtta mens du fortsetter å bruke den rene fillen.Heng deretter fillene fra hverandre til tørk.Etter fullstendig tørking kan de trygt kastes, men serviettene kan ikke gjenbrukes.
Polyuretaner, lakk og lakk er velprøvde fugemasser med utmerkede vanntette egenskaper.For best resultat, påfør trefinishen ved romtemperatur (fortrinnsvis 65 til 70 grader Fahrenheit).Aldri rist eller rør i tetningsmassen før påføring;dette kan føre til at luftbobler forblir på treoverflaten selv etter at fugemassen har tørket.
Når du velger polyuretaner, lakker og vanntettingslakker for tre, bør du vurdere fordeler og ulemper med disse populære tetningstypene.
Når du er presset på tid eller du beskytter et stort prosjekt som et treterrasse, velg en flekkfjerner av høy kvalitet.Disse multi-tasking produktene gir vanntetting i ett trinn og legger til farge.
Selv om trebeis og sealer er de enkleste måtene å værbestandig tre på, har de sine ulemper i tillegg til bekvemmelighet.
Enten du bruker oljefinish, sealers eller beis og sealers, er trevanntettingsprosessen avgjørende for å holde tregulv, møbler og håndverk vanntett.Ved å bruke metodene ovenfor og de grunnleggende tommelfingerreglene for vanntetting av tre (som å velge et godt ventilert arbeidsområde og bruke riktig finish for riktig trekorn), vil den resulterende forseglingen forbli vanntett og se best ut i årene som kommer.


Innleggstid: 24. august 2023